Breadcrumb

Welkom op de pagina van PreGym: een project voor leerlingen uit groep 8 die graag eens willen kennismaken met het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Als je meedoet met PreGym, kom je als achtstegroeper twee keer op bezoek bij het Stedelijk Gymnasium Leiden: één keer op onze locatie Athena en één keer op onze locatie Socrates. Op die bijeenkomsten volg je een paar interessante lesjes van ongeveer dertig minuten. Je maakt kennis met Latijn en Grieks, maar je gaat ook aan de slag met natuurkunde- of scheikundeproefjes of houd je bezig met wiskundige raadsels.

Tussen de bijeenkomsten in ga je op je eigen school in een groepje aan de slag met opdrachtenboekjes. Dat doe je als je klaar bent met je gewone schoolwerk en wanneer je leraar het goed vindt. Gedurende het project kun je je vragen stellen aan jullie PreGymMentoren (bovenbouwleerlingen van het Stedelijk) zij hebben in ieder geval twee contactmomenten met jullie en bezoeken ook jullie basisschool.

PreGym is dus meer dan alleen een bezoek aan onze school. Je gaat echt aan de slag met een paar interessante opdrachten en mag een werkstuk maken met je groepje.

Lees hier hoe je je aan kunt melden. Meedoen is gratis. We organiseren PreGym twee keer per jaar. De data vind je hieronder. Je kunt maar één keer meedoen. Let op: als je meedoet, moet je natuurlijk wel op beide bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn.

Swipe onderstaande tabel om meer te zien

PreGym 2021-2021
OnderdeelDatumTijdLocatie
Opening PreGym 1donderdag 11 november 202113.30-15.30Athena
Afsluiting PreGym 1dinsdag 18 januari 202213.30-15.30Socrates
Opening PreGym 2maandag 6 december 202113.30-15.30Socrates
Afsluiting PreGym 2vrijdag 4 februari 202213.30-15.30Athena

De PreGym-coördinator is Pauline Huis in 't Veld (lerares Latijn en Grieks op Socrates. Mail je PreGym-vraag naar dit adres.