Breadcrumb

We gaan onze locatie Athena uitbreiden! Na een lange voorbereidingstijd gaat binnenkort de eerste schop in de grond. Op deze pagina lees je alle nieuwtjes rondom dit bouwproject.

Naar verwachting zal het een dikke anderhalf jaar duren voordat we de nieuwe ruimtes in gebruik kunnen nemen, maar dan hebben we ook wat: op de plek van één van de huidige gymzalen (C02) en een deel van de fietsenstalling komen twee nieuwe gymzalen die grotendeels in de grond verzonken zijn. Daarbovenop krijgen we negen leslokalen.

Aanzicht nieuwe situatie vanaf de huidige personeelsfietsenstalling

De werkzaamheden beginnen al voor de zomervakantie. Eerst moet het terrein bouwklaar gemaakt worden. Dan volgt de sloop van de gymzaal C02, van het muzieklokaal C01 en van de peuterspeelzaal naast onze school. Leerlingen zullen hun fietsen na de zomer op een andere  plek moeten stallen. Als alle veiligheidshekken op hun plek staan, kan het graven beginnen, want de nieuwe gymzalen bevinden zich grotendeels ondergronds.

Aanzicht nieuwe situatie vanaf de huidige leerlingenfietsenstalling

Eind 2019 zullen de bouwers de zogenaamde 'kelderbak' aanleggen en in de meivakantie van 2020 kan volgens planning het bovengrondse deel van de aanbouw vorm krijgen. Die zou begin 2021 af moeten zijn.

Natuurlijk zullen alle werkzaamheden gepaard gaan met enig bouwverkeer en af en toe wat geluidshinder. In goed overleg met de aannemer proberen we het project zo soepel mogelijk te laten verlopen - met een minimum aan overlast voor leerlingen, omwonenden en personeel.

We zijn blij dat de aanbouw enderzijds volgens de nieuwste architectonische normen zijn vorm krijgt, en anderzijds prachtig zal aansluiten bij ons klassieke bestaande gebouw met de karakteristieke klokkentoren. Het komende schooljaar zal de nodige organisatorische uitdagingen met zich meebrengen, maar daarna heeft onze school weer een gebouw waar we jaren mee uit de voeten kunnen!

Links staat de huidige plattegrond van ons gebouw, rechts is het ontwerp van de aanbouw. Het zuidelijk deel gaat veranderen: daar zie je fietsenstallingen plaats maken voor de aanbouw.

In september lees je hier meer over de vorderingen, veiligheidsprotocollen en logistieke aanpassingen in het nieuwe schooljaar. Hieronder staan al onze bouwprojectnieuwsbrieven bij elkaar.