Breadcrumb

We gaan onze locatie Athena uitbreiden! Na een lange voorbereidingstijd is de eerste schop in de grond. Op deze pagina lees je alle nieuwtjes rondom dit bouwproject.

Naar verwachting moeten we nog tot volgend schooljaar wachten voordat we de nieuwe ruimtes in gebruik kunnen nemen, maar dan hebben we ook wat: op de plek van één van de huidige gymzalen (C02) en een deel van de fietsenstalling komen twee nieuwe gymzalen die grotendeels in de grond verzonken zijn. Daarbovenop krijgen we negen leslokalen.

Aanzicht nieuwe situatie vanaf de huidige personeelsfietsenstalling

De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie begonnen. Eerst is het terrein bouwklaar gemaakt. Toen is de gymzaal C02 gesloopt, net als het muzieklokaal C01 en de peuterspeelzaal naast onze school. Leerlingen stallen hun fietsen nu ook op een andere  plek. Op de bouwplaats is een enorm gat gegraven, waar de nieuwe gymzalen in zullen komen.

Aanzicht nieuwe situatie vanaf de huidige leerlingenfietsenstalling

De zogenaamde 'kelderbak' is inmiddels aangelegd en momenteel krijgt het bovengrondse deel van de aanbouw vorm. Die zou medio 2021 af moeten zijn.

Natuurlijk zullen alle werkzaamheden gepaard gaan met enig bouwverkeer en af en toe wat geluidshinder. In goed overleg met de aannemer proberen we het project zo soepel mogelijk te laten verlopen - met een minimum aan overlast voor leerlingen, omwonenden en personeel.

We zijn blij dat de aanbouw enerzijds volgens de nieuwste architectonische normen zijn vorm krijgt, en anderzijds prachtig zal aansluiten bij ons klassieke bestaande gebouw met de karakteristieke klokkentoren. Het komende schooljaar zal de nodige organisatorische uitdagingen met zich meebrengen, maar daarna heeft onze school weer een gebouw waar we jaren mee uit de voeten kunnen!

Links staat de huidige plattegrond van ons gebouw, rechts is het ontwerp van de aanbouw. Het zuidelijk deel gaat veranderen: daar zie je fietsenstallingen plaats maken voor de aanbouw.

Nieuwsgierig naar de vorderingen? Hieronder kun je de filmpjes bekijken die onze drukker Robert Notenboom maakte van de bouw.