Breadcrumb

Op het Stedelijk wordt ieder jaar (bij voldoende aanmelding) een cursus rouwverwerking aangeboden. In deze groep maken leerlingen contact met elkaar door het delen van ervaringen. Zij hebben allen op jonge leeftijd te maken met het verlies van iemand uit hun gezin. Wij kunnen het verdriet hierover niet wegnemen, maar ze wel leren ermee omgaan. De ervaring dat ze hier niet alleen in staan, biedt hun houvast. Voor aanmelding is het niet van belang hoe lang het geleden is, dat een dierbare overleed. Leerlingen van klas 1 t/m 6 die dit aangaat, zijn welkom voor een oriënterend gesprek met één van de begeleiders om samen te bekijken of dit een geschikte vorm van rouwverwerking voor hen is. We organiseren een eerste avond voor de ouders van de deelnemers, vervolgens komen we negen keer bij elkaar en sluiten de tiende en laatste bijeenkomst af met ouders erbij.

De avonden vinden plaats op de locatie Athena. We beginnen meestal in de weken voor Kerstmis en bij het plannen van de data wordt rekening gehouden met toetsweken en examens. De ervaring is, dat als leerlingen eenmaal de eerste stap hebben gezet, het lef hebben om eraan te beginnen, ze er heel blij mee zijn. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Schoolgids menu