Breadcrumb

23 November | Marjette van Koperen

LEMUN 2018 was een groot succes. Drie dagen lang is er enthousiast gedebatteerd en gespeecht door leerlingen van onze school, maar ook van scholen uit bijvoorbeeld Nepal, Tunesië, Israël.
De talloze oplossingen voor de problemen die zijn besproken, zullen naar de echte Verenigde Naties worden gestuurd. Daarnaast hebben veel leerlingen, ook van onze school, vrienden gemaakt van over de hele wereld.

Van 16 tot 18 november was onze school het toneel van de Leiden Model United Nations (LEMUN), een conferentie waar jaarlijks honderden leerlingen uit zowel binnen- als buitenland op af komen. LEMUN is een simulatie van de Verenigde Naties die voor en door leerlingen van onze school georganiseerd wordt. Het doel is dat de deelnemers door middel van lobbyen, debatteren en onderhandelen leren verschillende grote wereldproblemen op te lossen. Hierbij vertegenwoordigen zij een ander land dan hun land van herkomst.

Dit jaar namen er leerlingen uit onder andere Nepal, Tunesië en Israël aan LEMUN deel. Delegates - deelnemende leerlingen - hebben gedebatteerd over uiteenlopende onderwerpen in verschillende fora, zoals "The question of the legal position of women in family and inheritance law" in de Human Rights Council, of "The question of the Middle East" in de Security Council.

Via deze weg wil het LEMUN-bestuur iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan het organiseren van LEMUN: de leerlingen van de press, catering, admin, LIMETTA, de leerlingen die iemand in huis hebben ontvangen gedurende de conferentie, de ouders en familieleden die hebben geholpen en natuurlijk niet in de laatste plaats de school. Zonder jullie allemaal was LEMUN 2018 niet zo'n daverend succes geweest!

Interesse?

Als je interesse hebt om mee te helpen met het organiseren van LEMUN, reageer dan op de Dagelijks of Algemeen Bestuur functies. De posters worden binnenkort opgehangen - in december voor het Dagelijks Bestuur en in januari voor het Algemeen Bestuur.
Daarnaast gaan we gedurende het jaar ook naar andere MUN's in Nederland. Als je mee hebt gedaan aan LEMUN, dan heb je een mail met inschrijflink gekregen.

Wil je meer info over het bestuur of meedoen, dan kun je de MUN Directors - Catelijne van Oijen of Marjette van Koperen - of bestuursleerlingen benaderen. We hebben ook een website, Facebookpagina en Instagram. Zoek op LEMUN en je gaat deze vinden!