Breadcrumb

6 mei | Judith Nobels

Van december tot februari kwam op Socrates wekelijks het TaalTeam samen. Vijf enthousiaste leerlingen bogen zich daar na hun reguliere lessen over het vertalen van liedjesteksten

Deze gezellige bijeenkomsten, onder begeleiding van een docent Engels en een docent Nederlands, hadden als doel om onze jonge taalliefhebbers te laten nadenken over en te laten spelen met woorden, maar waren ook gericht op deelname aan de grote vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt. Hiervoor vertaalden de leerlingen met veel hoofdbrekens en doorzettingsvermogen het opgelegde nummer “Ik wil alleen maar zwemmen” van Spinvis (tot groot genoegen van hun met Spinvis dwepende begeleiders, overigens) én zetten ze ook enthousiast hun tanden in een Engelstalig nummer naar keuze. Met hun hertaling van “Rewrite the stars” van Zac Efron en Zendaya (“Wat denk je ervan?”) vielen Naomi Kruijf en Meike Bakker uit 1D op bij de jury van Nederland Vertaalt Junior. Het blijft nog even spannend, want pas op de Grote Vertaaldag op 25 mei in Utrecht horen de dames of ze ook daadwerkelijk gewonnen hebben. Wij zijn nu in ieder geval al ontzettend trots!