Breadcrumb

21 juli | ict-team

In de laatste week van de vakantie schakelen we over op Windows 10. Daardoor kunnen leerlingen en medewerkers vanaf dat moment tijdelijk niet bij hun e-mail. In de eerste week kun je op school een nieuw wachtwoord instellen. Er gaan geen mails verloren.

Alle leerlingen en medewerkers hebben een digitale brief ontvangen over de aanstaande migratie naar Windows 10 in de zomervakantie. Als je deze onverhoopt niet gelezen hebt, lees dan de onderstaande informatie goed door. Heb je vragen? Neem contact op met de ICT-afdeling via: Robin.Verhoog@gymnasiumleiden.nl

Vanaf maandag 17 augustus tot medio vrijdag 21 augustus zal de migratie naar Windows 10 worden uitgevoerd. Alle werkplekken op school worden voorzien van Windows 10 en ook zal het laatste gedeelte van de achterliggende ICT-infrastructuur worden vervangen. Het resultaat is dat we straks beschikken over veilige- en moderne werkplekken, met een betere integratie naar o.a. Office 365 toe. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor onze huidige productieomgeving. De nieuwe werkomgeving op basis van Windows 10 zal er in hoofdlijnen hetzelfde uit zien en functioneren.

Waar moet je rekening mee houden?

1. Dat je na de migratie een nieuw (tijdelijk) wachtwoord ontvangt.
  2. Je persoonlijke documenten worden één-op-één overgenomen. Ook blijft de inhoud van je e-mailbox identiek als voorheen.
  3. Dat deze migratie geen verband heeft met je ITS-, Magister-, Zermelo- of Moodle-account. Deze accountgegevens blijven hetzelfde als voorheen;
  4. Dat je na de migratie tijdelijk géén toegang hebt tot je e-mailbox/Outlook. Op een bepaald moment moeten wij de nieuwe zogenaamde ‘boomstructuur’ gaan koppelen aan de bestaande e-mailomgeving. Op dat moment moeten wij ook de wachtwoorden resetten en vanaf dat moment kun je niet meer inloggen in je e-mailbox. Zorg dus dat je eventuele belangrijke documenten in je e-mailbox elders hebt opgeslagen als je deze nodig hebt.

Heb je vragen of opmerkingen?

We zijn graag tot nadere toelichting bereid! Neem contact met ons op per e-mail:

• Voor Athena: Robin.Verhoog@gymnasiumleiden.nl
  • Voor Socrates: b.groenewoud@gymnasiumleiden.nl