Breadcrumb

De bovenbouw begint in klas 4 en kenmerkt zich door meer vrijheid binnen de gewone lessen om eigen keuzes te kunnen maken. Om de overgang van klas 3 naar 4 zo soepel mogelijk te laten verlopen, werken we dit jaar in klas 3 met een BovenBouwBlok, waar iedere derdeklasser aan meedoet. Dit blok bevindt zich in de pilot-fase.

Tijdens de derde module krijgen de leerlingen per vak een studiewijzer (itslearning). Daarin staat o.a. vermeld welke stof bestudeerd moet zijn voor het volgende proefwerk. Dat proefwerk wordt in toetsweek 3 afgenomen.
Behalve of in plaats van een proefwerk kan het ook zijn dat een sectie in deze periode een werkstuk (praktische opdracht) laat maken of een speciaal project organiseert.

Toetsen

Gedurende het BovenBouwBlok (BBB) worden er, net zoals in de bovenbouw, geen so's of uso's of tussentijdse leertoetsen gegeven. En net als in de bovenbouwmag er één toets van toetsweek 3 worden herkanst, indien alle toetsen regulier zijn gemaakt. Die herkansing vindt plaats op een centraal moment na de toetsweek.

De mentor

In het BBB ligt de nadruk op zelfstandig werken. Het gaat hierbij vooral om planning van lesstof over een langere periode. Een aantal leerlingen kan uitstekend zelfstandig(er) aan de slag. De meesten zullen dat moeten leren, maar redelijk snel onder de knie krijgen. Sommigen hebben extra moeite met de organisatie van hun studie en hebben daarbij een steuntje in de rug nodig. De hulp van de mentor is hierbij onmisbaar.

Swipe onderstaande tabel om meer te zien

Belangrijker data
18 maart 2021start BBB/ publicatie studiewijzers
25 maart 2021Voorlopige profielkeuze
26 april t/m 9 meimeivakantie
13 en 14 meiHemelvaart, donderdag en vrijdag vrij
17 meiDefinitieve profielkeuze
24 meiTweede Pinksterdag: vrij
8 juni t/m 6 juliToetsweek 3
12, 13 of 14 juli 2021Leerlingbespreking klas 3
NB. Eén herkansing na de toetsweek, als het van belang is voor de overgang. Bij ziekte vervalt de herkansing.