Breadcrumb

Basisschoolbegeleiders willen vaak meer weten van PreGym. Hieronder zetten we enkele veelgestelde vragen - en de antwoorden - op een rijtje.

Ik ben werkzaam op een basisschool en zou graag leerlingen mee willen laten doen met PreGym. Hoe meld ik me aan?

Inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 kan tot 2 oktober 2019 via deze link. Als de inschrijving nog niet geopend is of alweer gesloten is, kun je een mailtje sturen via deze link. Vermeld in de mail ook een algemeen mailadres van jullie school. Dat zetten we dan op onze maillijst, zodat jullie de eerstvolgende mailing van ons krijgen. Als de inschrijving open is, kun je het online formulier invullen. Apart mailen is dan niet nodig.

Hoeveel leerlingen mag ik aanmelden?

Per groep 8 kan een school vier leerlingen opgeven.
Scholen met meerdere groepen 8 kunnen acht leerlingen opgeven.
Zijn er meer geïnteresseerde leerlingen? Neem dan contact met ons op. We proberen iedere nieuwsgierige en leergierige leerling te plaatsen.

Ik heb maar één leerling die ik wil aanmelden. Kan dat?

Dat kan, maar dat is niet ideaal. De meeste opdrachten moeten in groepjes gedaan worden. Misschien  is er toch een andere leerling die het leuk zou vinden? Of misschien is er een andere basisschool in de buurt die ook meedoet, en kan jullie leerling daarbij aansluiten? We schrijven een enkele leerling wel in, maar we kunnen een schoolbezoek van een PreMentor niet garanderen.

Ik heb veel meer leerlingen die geschikt zijn. Wat kan ik doen?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven hoeveel extra leerlingen je zou willen aanmelden. Als we hebben geïnventariseerd hoeveel deelnemers er zijn, nemen we contact op. Het is mogelijk dat ook de extra leerlingen alsnog kunnen meedoen. Ons streven is om iedere gemotiveerde leerling een plekje te bieden.

Ik heb geschikte leerlingen, maar ze willen niet per se naar het Stedelijk Gymnasium. Maakt dat uit?

Nee, die leerlingen zijn ook gewoon welkom. Het is natuurlijk wel leuker voor leerlingen om mee te doen als ze mogelijk geïnteresseerd zijn in onze school. We ervaren dat leerlingen minder gemotiveerd zijn voor PreGym als ze al weten dat ze niet op onze school terechtkomen.

Mijn school is best ver van Leiden. Kan ik toch leerlingen aanmelden?

Ja, maar wel met de volgende kanttekening: PreGymMentoren van onze school komen op bezoek bij de basisschool. Bij scholen die verder weg zijn, is dat vaak lastig te plannen of niet mogelijk. Dit kan zijn weerslag hebben op de kwaliteit van de begeleiding.

Het is ook mogelijk om gebruik maken van ons digitale materiaal zonder deel te nemen aan de bijeenkomsten op onze school en zonder begeleiding van onze PreGymMentoren. Stuur ons in dat geval even een mailtje.

Hoe wordt bepaald of mijn school meedoet?

Iedere school in de regio Leiden mag meedoen. Alleen bij een te groot aantal aanmeldingen kunnen we aanmeldingen niet verwerken. In dat geval nemen we contact op.

Wanneer weet ik na aanmelding of mijn school inderdaad mee kan doen?

Na de deadline verwerken we alle aanmeldingen. Zo snel mogelijk daarna sturen we de definitieve bevestiging inclusief de indeling in ronde 1 of 2.