Breadcrumb

Welkom op de pagina van PreGym: een project voor leerlingen uit groep 8 die graag eens willen kennismaken met het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Als je meedoet met PreGym, kom je als achtstegroeper twee keer op bezoek bij het Stedelijk Gymnasium Leiden: één keer op onze locatie Athena en één keer op onze locatie Socrates. Op die bijeenkomsten volg je een paar interessante lesjes van ongeveer dertig minuten. Je maakt kennis met Latijn en Grieks, maar je gaat ook aan de slag met natuurkunde- of scheikundeproefjes.

Tussen de bijeenkomsten in ga je op je eigen school in een groepje aan de slag met een eigen opdracht. Dat doe je als je klaar bent met je gewone schoolwerk, als je leraar het goed vindt. Twee keer komen er ook vierdeklassers van het Stedelijk bij jullie op bezoek om je te helpen. Dat zijn jullie eigen PreGymMentoren. Zij kunnen je alles vertellen.

PreGym is dus meer dan alleen een schoolbezoek. Je gaat echt aan de slag met een paar interessante opdrachten en je maakt met je groepje een werkstuk.

Lees hier hoe je je aan kunt melden. Meedoen is gratis. We organiseren PreGym twee keer per jaar. De data vind je hieronder. Je kunt maar één keer meedoen. Let op: als je meedoet, moet je natuurlijk wel op beide bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn.

Swipe onderstaande tabel om meer te zien

PreGym 2019-2020
OnderdeelDatumTijdLocatie