Nieuws_dec_2009
Zingende talen | 25-02-2010

Alle talen- en muziekdocenten
In 2011 bestaat de Vereniging van Leraren in de Levende Talen 100 jaar! Dat willen wij met jullie ook in onze school in alle levende talen van de daken zingen. Daarom organiseren jullie talendocenten en de muziekdocenten voor leerlingen van de beide gebouwen de schoolvoorrondes voor de landelijke wedstrijd ‘Zingende Talen’. Zing een lied in het Spaans, Duits, Engels, Nederlands en/of Frans en maak kans op mooie prijzen!

Opdracht
Zing alleen of met een groepje van maximaal vier personen een nummer in het Nederlands of in een vreemde taal waar je les in krijgt bij ons op school. Kies je favoriete genre (pop, rock, rap, raï, reggae, hip hop, R&B, levenslied etc.) en wees creatief: componeer eigen muziek bij een bestaande tekst, schrijf een eigen tekst op bestaande muziek of schrijf je eigen tekst op eigen muziek.

1. Voorronde op school: Lever uiterlijk 1 februari je lied in bij je eigen talendocent. Je mag per taal maximaal 1 DVD inleveren.
2. Nationale voorronde: Nominatie door sectiejury en selectie van semi-finalisten door overkoepelende jury.
3. Semi-finale: op de LT Studiedag (nov. 2010) strijden semi-finalisten via live optredens om een finaleplaats.
4. Grote Finale: op 27 mei 2011 presenteren de finalisten zich live tijdens het 100-jarig jubileum van Levende Talen. Een deskundige jury bepaalt aldaar de winnaar.

Reglement
Werk alleen of in groepjes van twee, drie of vier personen. Zing een bestaand lied op eigen muziek, een eigen lied op bestaande muziek of een eigen lied op eigen muziek. Vertaling van een bestaande tekst is niet toegestaan. Live begeleiding is wenselijk.
Maak een waarheidsgetrouw filmpje van het optreden (vermijd inzoomen), dat toont wat de jury tijdens de (semi)finale op het podium zal zien. Videoclips en naderhand ingezongen opnames worden niet beoordeeld.
Zet Ieder liedje op een aparte dvd, waarop de leerlingen, jullie docent en je gebouw staan vermeld.
Voeg bij ieder liedje: naam+adres van school, docent+email,namen+klas van leerlingen, taal, oorspronkelijk lied+zanger/componist en nieuwe titel/componist. Inzendingen zonder deze gegevens worden niet beoordeeld.
De inzendingen worden niet geretourneerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Beoordelingscriteria
Taal (uitspraak, tekst, verstaanbaarheid)
Presentatie
Zang + begeleiding
Originaliteit

Lever je opname uiterlijk 1 februari in bij je eigen talendocent.

Wij verheugen ons op de inzendingen en wensen jullie daartoe veel plezier, inspiratie en creativiteit!

Duits - R. van den Heuvel
Engels - V. Laarhoven