Nieuws_mrt_2014
Wiskunde Olympiade Scholenprijs | 17-03-2014

Willem Claas
Afgelopen donderdag heeft onze school de scholenprijs van de Wiskunde Olympiade in ontvangst mogen nemen. De vijf leerlingen, die de meeste punten behaalden, waren samen goed voor 165 punten (het maximaal haalbare was 180) en sleepten de scholenprijs 2014 daarmee in de wacht. Het was voor de derde keer dat het SGL deze prijs binnenhaalde; eerder gebeurde dit in 1994 en 1997. 31 leerlingen mogen door naar de tweede ronde en kregen een oorkonde uitgereikt. Na een quiz met soms lastige wiskundige vragen met maar weinig bedenktijd, werden de prijzen uitgedeeld door de voorzitter en secretaris van de Stichting Nederlandse Wiskunde Olympiade. De laureaten zijn: Jip Enthoven, Cas Kraan,Victor Silvestrov, Wouter Ubbink, en Bart Warmerdam.