Nieuws_dec_2011
Winnaars fotowedstrijd Romereis 2011 | 22-12-2011

Frans Brand, Claudia Callies, Annelies Weerts
De dag dat de Sint ons land verliet hebben we op beide locaties genoten van de prijsuitreiking van de Romereisfotowedstrijd. De opkomst was groot – op Athena zat B13 lekker vol en ook de ballenbak op Socrates was goed gevuld met nieuwsgierigen – de spanning bovendien om te snijden. Wie zouden er met de eer zijn gaan strijken? Bijna 80 Romereizigers - leerlingen en docenten – hadden via It’s hun stem uitgebracht. In sommige categorieën was vanaf het begin duidelijk wie zou gaan winnen, maar elders werd dat pas vlak voor sluiting van de stembussen op It’s beslist.

Uiteindelijk kende de wedstrijd twee grote winnaars. Een van hen was Hidde Woerdman van Socrates die een kerk zag weerspiegeld in een regenplas en daar een geweldige foto van maakte. Hidde won daarmee de categorie In het water gevallen én de prijs voor de beste foto, tevens voorkant van de Romereisgids voor volgend jaar. De andere megawinnaar was Robin Schouten van Athena, die met alle drie de foto’s die hij had ingestuurd heeft gewonnen… Robin kreeg prijzen voor een fraaie dramatische wolkenfoto (De Hemel De hel), een bijzonder aanstekelijk groepsportret (De Groep) en een intieme prent van bidkaarsjes in de Sint Pieter (Weinig Licht). Tussen dit fotogeweld wist alleen Freek Hoekstra zich goed staande te houden: hij sleepte de prijs voor Portret met Architectuur in de wacht met een foto van Casimir Geelhoed (compleet met zonnebril en schijnbare nimbus) in het Pantheon.

We willen alle inzenders en stemmers hartelijk bedanken. Het was spannend, leuk en gezellig. We roepen alle vierdeklassers van dit jaar – en zeker ook de vrouwen onder hen - op om volgend jaar als dat mogelijk is nóg mooiere foto’s in te sturen.

Klik hier om de prijswinnende foto's te zien.