Nieuws_sep_2013
Vredesweek 2012 | 10-09-2012

Ian Booth (4U&U)
Wij zijn een jongerenstichting 4U&U (for You and YOU) en wij zijn Multiculturele Vrijwilligers Jongeren Ambassadeurs van Vrede Leiden tijdens de Vredesweek 2012. De minister van Vrede is Jörgen Raymann. Wij zullen vele vredesactiviteiten organiseren zoals een vredeskunstdag met Harry van Bommel (kamerlid SP), een kinder/jongeren vredesmusical die wij zelf hebben geschreven op 19 september www.youtube.com/cdmagz. Op 22 september is er een gemaskerd vredesbal in Museum Volkenkunde

Vredesdebat

20 september is er een vredesdebat in de Oud-Katholieke Kerk, Zoeterwoudsesingel Leiden met o.a Joris Voorhoeve (voormalige minister van defensie en auteur), Sicco Claus (theoloog Oud-Katholieke Kerk en gay pride 2012 voorganger), Merlijn Twaalfhoven (staatssecretaris van vrede en vredescomponist), Leiden Debating Union en andere experts (gratis entree, gratis hapjes en drinken).
19.00 uur opent Merlijn Twaalfhoven (staatssecretaris van Vrede) het vredesdebat
19.05 uur Vredesdebat
In de pauze gaat Merlijn Twaalfhoven samen met het publiek een improvisatie muziek componeren en uitvoeren. Muziek van DJ ImPuLZeR en gratis hapjes en drinken.
Wij zoeken nog jongeren die als vrijwilliger ons willen helpen met onze vredesevenementen, maar vooral voor onze kinder/jongeren vredesmusical als acteurs maar ook fotograaf, cameraman, geluid/licht, vrijwilliger etc.

Youthpass
Alle deelnemers krijgen een YouthPass! De Youthpass is een Europees certificaat, dat gebruikt wordt bij projecten van Youth in Action. Ons multicultureel jongeren vrijwilligers vredesproject wordt gefinancierd door Youth in Action. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Youth in Action geeft subsidie en ondersteuning aan Europese projecten voor jongeren. Zowel jongeren als organisaties, jongerenwerkers en beleidsmakers kunnen bij Youth in Action subsidie aanvragen voor internationale buitenschoolse projecten voor jongeren van 13 tot 30 jaar. Het doel van het programma is de actieve betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij en bij Europa te vergroten. Jongeren leren open te staan voor andere culturen en vergroten hun persoonlijke vaardigheden.

Het programma wordt gefinancierd door de Europese Commissie en uitgevoerd door de afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut. www.youthinaction.nl. Wij krijgen ook een subsidiebijdrage van de Raad van Kerken Leiden en Ministerie van Vrede.

Met vriendelijke groet,

Jongeren stichting 4U&U (for YOU and YOU)
Ambassadeurs van Vrede Leiden
info@4uandu.nl

Klik hier voor meer info.