Nieuws_feb_2011
Voorstelling Cyrano de Bergerac | 01-03-2011

Sectie Frans
Na het bezoek van Molière in 2008, Candide in 2009 en Sartre in 2010, hebben wij op 7 maart om 19.30 uur het genoegen Cyrano de Bergerac te mogen ontvangen op onze locatie Socrates in het kader van het Pegasustheaterproject. Dit project wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd door de werkgroep Frans van zelfstandige gymnasia in samenwerking met Fabrice Taponard, Déborah Lamy en Anne-Laure Pommier uit Lyon en de Franse ambassade in Nederland.
Leerlingen van onze beide locaties hebben in november kennis gemaakt met de Fransen. In het ochtendgedeelte ontdekten zij in het Frans het leven en werk van Rostand en in het middaggedeelte kregen zij een Franstalige theaterworkshop.
Na een repetitieperiode onder begeleiding van mevrouw de Jong, de heer Zweep, mevrouw Clerc en mevrouw Bouman treffen de leerlingen de Fransen op maandag 7 maart voor de tweede maal. Ditmaal repeteren zij op de locatie Socrates een hele dag met de Fransen om aan het eind van de dag samen met de acteur Déborah Lamy het stuk “ Cyrano de Bergerac ” in het Frans op te kunnen voeren!
De leerlingen hebben hard gewerkt aan deze voorstelling en het belooft een bijzondere avond te worden.
Bij de voorstelling ontvangt u een programmaboekje met daarin de Franstalige tekst en een Nederlandse samenvatting.
Wij hopen u te mogen begroten bij onze voorstelling.
Maandag 7 maart 19.30 uur
Locatie Socrates (Nieuwe Marnixstraat 90, 2316 ES Leiden)