Nieuws_mrt_2013
Vicky Trautner wint Politiek Teken Talent 2012 | 18-03-2013

Saskia Hakkaart
Vicky Trautner, 5e klasser van het Stedelijk Gymnasium Leiden, is de winnaar van onze wedstrijd Politiek Tekentalent 2012! Haar tekening krijgt een mooi plekje tussen het werk van bekende politiek tekenaars op de tentoonstelling Politiek in Prent 2012, nog te zien tot en met 24 maart.

Tijdens de module massamedia maken alle vijfde klas leerlingen een cartoon. Dit is onderdeel van een po maar tevens onderdeel van een scholierenwedstrijd cartoon tekenen van het Persmuseum. Afgelopen week werd bekend dat Vicky Trautner (locatie Socrates) deze prijs heeft gewonnen.

Christine Witt en Wieger Broekhuizen kregen een eervolle vermelding. De leerlingen uit klas 5 hebben ook allemaal meegedaan met de bejurering van de beste cartoonist van het jaar. Traditiegetrouw wordt deze prijs elk jaar uitgereikt in het Persmuseum, tijdens de opening van de tentoonstelling Politiek in Prent. Ingeleid door journalist en spreekstalmeester Frénk van der Linden ontving Argus de prijs uit handen van Guus van Duijn en Michael Kardolus, leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden. Leerlingen van deze school maakten samen met leerlingen van onder andere het Murmellius Gymnasium uit Alkmaar en De Meergronden uit Almere, de keuze uit meer dan 150 politieke prenten van het afgelopen jaar. Voorafgaand aan de uitreiking gaven de gymnasiasten een inkijkje in de beweegredenen van de jury om juist voor de prent van Argus te kiezen.