Nieuws_juni_2010
Van Matilo naar Noviomagus | 14-06-2010

Jeroen Pouw
De afgelopen weken zijn alle tweede klassen met de bus op excursie geweest naar Nijmegen. Nadat zij in de eerste klas kennis hadden gemaakt met Romeins Leiden in het Rijksmuseum van Oudheden, hebben de leerlingen zich in april voorbereid op een bezoek aan de fraaie provinciaal Romeinse collectie van museum Het Valkhof in de oudste stad van ons land, Nijmegen.

Tijdens de lessen Latijn hebben zij een of meerdere objecten uit de collectie bestudeerd en een bladzijde voor hun eigen museumcatalogus gemaakt. In het museum leidden de leerlingen elkaar rond langs de bestudeerde voorwerpen. Ook hebben zij aan de hand van echt opgegraven objecten tijdens een schervenpracticum in het museum de fijne kneepjes van het archeologische handwerk kunnen ervaren.

In de speurtocht door de stad maakten de leerlingen kennis met de beroemde Mariken van Nimwegen, die op vele plekken in de stad haar sporen heeft nagelaten. Door vragen te beantwoorden, foto’s te maken van opgegeven, markante plaatsen en van elkaar kon men punten verdienen of verliezen. Iedere dag verliet de groep met de hoogste score ’s middags de bus weer.

Klik hier voor een korte impressie.