Nieuws_apr_2012
Unsere besten | 02-04-2012

Mevrouw Nijhof, Van der Heuvel en Cirone
Onze examenkandidaten Rineke Gordijn, Svenne Groeneweg, Machteld van der Wouden, Hanneke Vollaers en Victor van Maldegem zijn met vlag en wimpel geslaagd voor het Duits B2 – examen aan het Goethe Instituut in Amsterdam. Zij hebben met ongekend enthousiasme en bewonderenswaardig doorzettingsvermogen topscores behaald: tussen 8.4 en 9.2. Op 28 februari legden vijf leerlingen van het Stedelijk Gymnasium een schriftelijk  examen  af van vier en een half uur voor het B-2 Certificaat Duits.
Op vrijdag 2 maart reisde de groep onder leiding van mevrouw Nijhof naar Amsterdam, bestemming Keizersgracht, om in het Goethe Instituut het mondelinge examen voor het Goethe Certificaat af te leggen.
Onderweg was de spanning onder de leerlingen  duidelijk voelbaar. Een jaar lang hadden ze onder leiding van mevrouw  Cirone naar dit examen toegeleefd. Aangezien Mevrouw Nijhof zelf ook examinator was, wist zij reeds na afloop van het mondelinge examen van de goede resultaten; zij mocht daar echter niets over loslaten. Het was dan ook voor haar een hele uitdaging om zich aan de geheimhoudingsplicht te houden.
We feliciteren de geslaagden van harte met deze uitstekende prestatie!