nieuws_apr_16
Uitwisselingsproject Leiden – Hamburg | 14-04-2016

A.Kähler, J. Toorenaar
HSV staat in de voetbalwereld voor “Hamburger Sport Verein”, maar werd anderhalf jaar geleden door een leerling van het Stedelijk verklaard als “Hamburg: Super Vet!”. Dit riep hij toen we met de trein terug uit Hamburg kwamen. Twee jaar geleden vond voor de eerste keer een uitwisseling van vijfde-klas-leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en het Johanneum-gymnasium in Hamburg plaats. In november kwam een groep van 19 Duitse leerlingen naar ons toe. Ze logeerden bij onze leerlingen in huis, volgden lessen op school, ontdekten de charme van de stad Leiden, werkten aan projecten voor klassieke talen en Duits, bezochten Amsterdam enz. In juni gingen wij naar Hamburg, leerden niet alleen hun prachtige school en stad kennen, maar gingen ook naar Lübeck en het strand bij Travemünde aan de Oostzee. Iedereen was erg enthousiast. Dit project willen we graag het komende schooljaar weer oppakken! We willen graag ieder die Duits volgt, in het lopende schooljaar in klas 4 zit en nog niet aan een andere uitwisseling heeft meegedaan, uitnodigen om mee te doen. Ondergetekenden, mevrouw Kähler en meneer Toorenaar, leiden het project.
Klik hier voor uitgebreide informatie. Het inschrijfformulier vind je hier. Doe het wel snel: op 22 april moeten we de aanmeldingen binnen hebben.