Nieuws_aug_2015
Uitwisselingsproject Leiden – Hamburg | 27-08-2015

A. Kähler, J. Toorenaar
Afgelopen schooljaar vond voor de eerste keer een uitwisseling van vijfdeklassers van het Stedelijk Gymnasium en het Johanneum-gymnasium in Hamburg plaats. In november kwam een groep van 19 Duitse leerlingen naar ons toe. Ze logeerden bij onze leerlingen in huis, volgden lessen op school, ontdekten de charme van de stad Leiden, werkten aan projecten voor klassieke talen en Duits, bezochten Amsterdam enz. In juni gingen wij naar Hamburg, leerden niet alleen die school en die stad kennen, maar gingen ook naar Lübeck en het strand bij Travemünde aan de Oostzee. Iedereen was erg enthousiast. Dit project willen we graag ook dit schooljaar oppakken! Wanneer je Duits volgt, in klas 5 zit en nog niet aan een andere uitwisseling hebt meegedaan, willen we je graag uitnodigen om mee te doen. Ondergetekenden, mevrouw Kähler en meneer Toorenaar, leiden het project. Wanneer je meer wilt weten of je al wilt aanmelden, stuur dan snel een mail of spreek ons aan. Of je in Athena of in Socrates les volgt doet er niet toe. Doe het wel snel: op vrijdag 4 september beslissen we of het door kan gaan.