Nieuws_mrt_2010
Tweede prijs Concours de la chanson | 18-03-2010

Dick Frantzen (sectie Frans)
Bij het concours interscolaire 'la chance aux chansons' heeft het Stedelijk Gymnasium Leiden een gedeelde tweede plaats behaald. Nadia Wijers uit klas 3K bewerkte samen met docent muziek Huub de Vriend een zelfgeschreven Frans gedicht en zorgde dat het een songtekst werd op de maat van ‘Dis-moi’ van Alderliefste. Jasmijn van Elteren, die eerder dit schooljaar al schitterde op het podium bij het optreden van Alderliefste, was bereid het lied te zingen. Ze werd daarbij begeleid op de piano door Sara Lopes van den Broek uit klas 4c. Al met al dus een prachtig klassen- en leerjaaroverstijgend project waar leerlingen van beide locaties aan meewerkten. Als beloning voor de didactische aanpak mocht Elise Bouman, docente Frans, de docentenprijs van het concours in ontvangst nemen.

Het concours interscolaire wordt gezamenlijk georganiseerd door de sectie Frans van de leraren van vreemde talen, Levende Talen, en de afdeling voor samenwerking voor Frans taalonderwijs van de Franse ambassade in Nederland. De finale werd gisteren gehouden op het Christelijk Gymnasium Utrecht. ‘Reste chez moi’ van Nadia was één van de 9 finalisten die door de jury waren uitgekozen uit 50 inzendingen uit het hele land.