Nieuws_nov_2014
Tweede prijs bij JOGG | 19-11-2014

Franca Verheijen
Vrijdag 31 oktober was een spannende dag voor elf tweedeklassers van onze school. Zij maakten kans een prijs te winnen met hun idee om jongeren bewust te maken van een gezond gewicht. Het project heette JOGG en is uitgebreid besproken in de lokale pers. Hier een verslag van deelnemer Linde Wielenga die met haar groepje de tweede prijs ontving. De foto is gemaakt door Jurgen Huiskes.

JOGG 2014
JOGG: jongeren op gezond gewicht, daar ging JOGG over. Bij dit project gingen we een idee bedenken om jongeren op gezond gewicht te brengen. Nadat alle 2de klassen van locatie Socrates een introductieles gehad hadden en 2 of 3 klassenvertegenwoordigers hadden uitgezocht zijn we begonnen. Als eerst hebben de klassenvertegenwoordigers, en klassenvertegenwoordigers van de ander 3 scholen die mee deden, 3 masterclasses gehad. Tijdens deze 3 masterclasses kregen we, naast ons idee uit werken, ook presentaties van professionals. Al deze masterclasses hebben opgebouwd naar de Pitch, waar de presentaties gepitched (gepresenteerd) werden door de  klassenvertegenwoordigers voor een jury, en leerlingen van andere scholen en klasgenoten. De Pitch was op Hoge school Leiden in een grote college zaal. Bij de laatste masterclass zijn al onze ideeën uitgetekend door tekenaars, en aan de hand van die tekening hebben we ook onze presentaties gehouden. Naast pitchen hebben de deelnemers en klasgenoten veel gepraat met de ambassadeur  van JOGG: Juvat Westendorp (ook wel bekend van Malaika en So You Think You Can Dance) en ook een dansworkshop gevolgd.
Ik vond persoonlijk JOGG een geweldige ervaring, het is echt een project waar je jezelf in kan gooien en heel creatief bij kan zijn. De Pitch was ook heel professioneel. Ik hoop echt dat JOGG volgend jaar weer gedaan word. Ik weet in ieder geval wel dat dit project zeker gaat helpen jongeren op gezond gewicht te brengen.