nieuws_apr_2017
Tien gymnasiasten in het zonnetje | 07-04-2017

Decanen
Wij zijn trots! Donderdag 6 april kregen maar liefst tien gymnasiasten hun diploma uitgereikt voor het volgen van anderhalf jaar academisch onderwijs aan het Pre University College. In de Marekerk in Leiden kregen zij samen met 84 slimmeriken van andere scholen uit de hele Randstad een passend slotprogramma aangeboden.

Van Athena namen deel Myr Abdulrahman, Lisa Doetsch, Anne Eikenboom, Suzan Noorduijn en Jone de Roode. Van Socrates waren dat Chaima Belkasmi, Lucas Huijbregts, Julias Kortekaas, Emma Schouten en Anne Verbeek. Van harte gefeliciteerd met het succesvol doorlopen van dit uitdagende programma, waarvoor een zeer strenge selectie bestaat! Alleen leerlingen met minimaal een 8,0 gemiddeld op hun eindrapport klas 4 komen in aanmerking, en zelfs dan is de concurrentie groot.
Binnen het Pre University-programma maakten deze leerlingen ook hun profielwerkstuk. Twee duo’s zaten bij de tien genomineerden voor de Jan Kijne Onderzoeksprijs: Lucas en Anne voor hun onderzoek naar embryonale stamcellen en Emma en Julia voor genetisch onderzoek naar immuunsystemen. Een mooie prestatie.

Vierdeklassers die ook aan Pre University zouden willen deelnemen, kunnen meer informatie krijgen bij hun decaan en via de decanenwebsite. PS: ontbrekend op de foto: Myr Abdulrahman