Nieuws_apr_2015
Thijs Vromen (klas5) genomineerd! | 23-04-2015

Otto de Boer
Er is op school in maart 2015 een voorronde gehouden van de Aardrijkskunde-Olympiade, bestaande uit een theorietoets. De organisatie heeft vervolgens de beste 15 leerlingen geselecteerd en daar zat Thijs Vromen bij. Deze leerlingen worden uitgenodigd om naar de eindronde te komen, die gehouden gaat worden in juni 2015 op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Er wordt kennis getoetst, maar het gastinstituut verzorgt samen met een studentenvereniging ook allerlei andere, minder serieuze zaken zoals excursies, barbecue en een kennismaking met het studentenleven. De finale bestaat uit 2 delen: een theorietoets en een veldwerktoets. Uit de finalisten komen 3 winnaars. Eén voor de theorieprijs, één voor het beste veldwerk en de hoofdwinnaar die op beide onderdelen de meeste punten heeft verzameld. Deze winnaars worden tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de laatste dag van de finale bekend gemaakt. Nog voor de zomervakantie, zullen de winnaars (samen met de winnaars van de andere 5 Olympiaden) door het ministerie van OC en W in Den Haag ontvangen en gehuldigd worden. De vier beste finalisten gaan naar de internationale aardrijkskunde olympiade (iGeo), die in 2015 in Tver, Rusland wordt georganiseerd. Alles over de Aardrijkskunde Olympiade staat hier.