Nieuws_jan_2010
Stedelijk voor 3e keer bij topscholen Elsevier | 10-02-2010

Bart Vieveen (plv rector)
Het Stedelijk Gymnasium Leiden behoort tot de beste vijf VWO-scholen van Nederland. Slechts twee VWO-scholen hiervan behoren al drie jaar achtereen tot de top. Die twee scholen zijn: het Trevianum Gymnasium in Sittard en het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Dit bericht verscheen vandaag in weekblad Elsevier. Het weekblad publiceert jaarlijks een onderzoek naar de kwaliteit van alle middelbare scholen in Nederland.
Ook in het onderzoek dat het dagblad Trouw onlangs publiceerde wordt het Stedelijk Gymnasium als enige vwo in Leiden en regio met een 6 sterren-waardering beoordeeld.

De komende weken bezoeken alle leerlingen van groep acht en hun ouders weer open dagen en voorlichtingsavonden. Wie wil kiezen moet kunnen vergelijken. Daarom worden in het weekblad Elsevier alle middelbare scholen in Nederland met elkaar vergeleken. Het blad maakt daarbij gebruik van de gegevens van de Inspectie van het onderwijs.

Het weekblad vergelijkt de middelbare scholen op grond van de examenresultaten, het percentage leerlingen dat zonder zittenblijven in de derde klas is gekomen en het percentage leerlingen dat zonder doubleren de bovenbouw doorloopt en het diploma behaalt. Elke school krijgt van Elsevier twee beoordelingen. Het eerste betreft de 'harde' prestaties, de resultaten van de leerlingen, bij het tweede oordeel, dat van de onderwijsinspectie afkomstig is, gaat het ook om de toegevoegde waarde van de school. Het Stedelijk Gymnasium behaalt in beide categorieën de hoogst mogelijke score.

Kijk voor meer informatie op de resultatenpagina van onze website of neem contact op met het Stedelijk Gymnasium: telefoon 071-5121365 of via e-mail b.vieveen@gymnasiumleiden.nl