Nieuws_jan_2012
Stedelijk bij 'De winnaars van 2012' | 13-01-2012

Webredactie
Onze school behoort tot de winnaars van 2012, met de minste zittenblijvers en de beste examenresultaten. Dat concludeert het weekblad Elsevier in het jaarlijkse onderzoek naar de beste scholen. "... het Stedelijk Gymnasium in Leiden scoort als gebruikelijk hoog, het hoort nu al vijf jaar bij de winnaars van het VWO." Het onderzoek van Elsevier naar de beste scholen richt zich in de eerste plaats op de leerprestaties. Men heeft gekeken naar het aantal leerlingen dat zonder doubleren in de derde klas komt, hoeveel leerlingen zonder zittenblijven hun diploma halen, het gemiddelde examencijfer en naar het verschil tussen het gemiddelde schoolexamencijfer en dat van het centraal examen. Elsevier beoordeelde de resultaten over de afgelopen drie jaar, dus van 2008 tot en met 2010. De score wordt uitgedrukt in plussen en minnen. Zeer goede scholen met ++, zoals het Stedelijk, presteren beter dan 90% van alle beoordeelde scholen. (Bron: Elsevier, 14 januari 2012)

Klik hier voor een uitgebreide toelichting op de website van Elsevier en hier voor de resultatenpagina van onze school.