Nieuws_nov_2013
SOS Kinderdorpen | 18-11-2013

Jeannette Theeuwes en Anne Rietman
Het goede doel voor deze kerstactie is SOS Kinderdorpen. Om het wat persoonlijker te maken hebben we voor een bepaald project gekozen binnen de organisatie, namelijk de bouw van een nieuw kinderdorp in Yamoussoukro, Ivoorkust. Door een langdurige en gewelddadige burgeroorlog is de situatie in Ivoorkust heel slecht. 31% van de kinderen leeft zonder biologische ouders en slechts 20% van de kinderen gaat naar school. Het nieuwe kinderdorp zal onderdak bieden aan 120 kinderen, verdeeld over twaalf huizen. In het dorp zal een school worden gebouwd, waar plaats is voor 285 kinderen. Ook zal er in dit dorp een medisch centrum komen. Wij gaan de inrichting van de huizen in het kinderdorp financieren. Het inrichten van één huis (voor tien kinderen) kost €6250,-. Met het opgehaalde geld hopen we vijf huizen in te richten. Hier is de plattegrond te zien van zo’n huis.