nieuws_mei_2016
SGL jongens onderbouwteam is 2de van Nederland | 17-05-2016

Martijn van Goeverden
Zo dicht bij de titel: “Nederlands kampioen”  was onze school nog nooit. De weg naar de finale was lang voor de jongens uit klas 1,2 en 3.
Het hockeytoernooi van de KNHB is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip voor de scholen uit heel Nederland. De beste hockeyers uit elke regio moeten zich eerst maar eens te zien te selecteren voor het eigen schoolteam. Gezien het succes van de afgelopen jaren heeft onze school twee teams per leeftijdscategorie.
De onderbouwteams mochten naar HGC in Wassenaar om te strijden voor het regiokampioenschap. Team 2 heeft de kruisfinale net niet gehaald, maar heeft heel goed hockey laten zien. Het eerste team wist wel de halve finale te halen en sleepte daar de winst binnen, door in de laatste 8 minuten toe te slaan met twee prachtige goals. In de regiofinale lieten de jongens zien dat ze toch echt de beste schoolhockeyers zijn van de regio Leiden en Den Haag. Het team uit Voorburg met spelers van Cartouche B1 werd met 3-1 verslagen, doordat ons schoolteam op elke positie bovengemiddelde hockeyers heeft staan en niet een enkele topper.
Op 13 mei mochten de beste 12 hockeyteams van Nederland bij hockeyclub Amsterdam en Hurley gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap. Het niveau van de teams lag zo dicht bij elkaar dat elke goal telde in de poulefase. De eerste 2 wedstrijden tegen Haarlem en Brede werden keurig, maar nipt gewonnen. Tegen de school uit Bussum zou een gelijkspel genoeg zijn. In deze wedstrijd kwamen we echter een paar topspelers tegen uit het Gooi en werden we met 1-0 verslagen. Gelukkig waren we toch door in de poule op doelsaldo en vervolgens wonnen we de kwartfinale en halve finale met 1-0.
Om 15.45 stonden de jongens vol trots klaar in de spelerstunnel van het Wagner stadion voor de finale. In een bloedstollende wedstrijden kwamen we in de eerste helft op voorsprong, maar door 2 tijdstraffen in de 2de helft kreeg het gymnasium uit Hilversum de overhand in de tweede helft. Omdat na reguliere speeltijd de stand 1-1 was, moesten shoot outs ( penalty’s) de beslissing geven. Helaas waren de gymnasiasten uit Hilversum beter en mochten zij zich kampioen van Nederland noemen.
De teleurstelling van even groot, maar al snel realiseerde iedereen zich dat we een uitzonderlijk goede teamprestatie hadden geleverd en het we op een na beste schoolhockeyteam van Nederland zijn.