Nieuws_nov_2017
Science4U weer van start | 20-11-2017

J. van Ostaay en I. Mertens
Science4U is de kans voor leerlingen uit klas 2 en 3 om een kijkje te nemen in de keuken van de wetenschap en er zelf een steentje aan bij te dragen. Een groepje van drie tot vier leerlingen doet samen met een vijfdeklasser een eigen onderzoek op een universiteit, onderzoeksinstituut of bedrijf.

Lijkt dit je leuk?
Tijdens de startbijeenkomst worden de diverse onderzoeken op het gebied van biologie, natuurkunde, scheikunde, psychologie of archeologie op school gepresenteerd waaruit jij kan kiezen. Ongeveer vier dagdelen in de periode februari t/m mei zal je eraan werken. 8 juni presenteer je dan jouw onderzoek op school aan klasgenoten, docenten, ouders en wetenschappers.

Dus:
zit je in klas 2 of 3, wil je weten hoe een echt lab er van binnen uitziet, ben je nieuwsgierig hoe een wetenschapper te werk gaat en lijkt het doen van een eigen onderzoek aan nieuwe dingen je leuk? Ga naar het vak ‘Science4U’ in IT’S, vul je gegevens in en omschrijf in maximaal 5 regels waarom wij jou zouden moeten uitkiezen om aan het project mee te mogen doen. De deadline voor aanmelden is vrijdag 12 januari 2018.  Hierna krijg je uiterlijk 23 januari van ons een e-mailtje of je geselecteerd bent om mee te mogen doen. Vrijdag 26 januari 2018 is de startbijeenkomst. Voor extra informatie kan je een e-mail sturen naar meneer Van Ostaay en mevrouw Mertens via dit mailadres.