Nieuws_nov_2015
Science4U weer van start | 26-11-2015

J. van Ostaay en S. Zantema
Science4U is de kans voor leerlingen uit klas 2 en 3 om een kijkje te nemen in de keuken van de wetenschap en er zelf een steentje aan bij te dragen. Een groepje van drie tot vier leerlingen doet samen met een 5e klasser een eigen onderzoek op een universiteit, onderzoeksinstituut of bedrijf. Lijkt je dit leuk? Tijdens de startbijeenkomst worden de diverse onderzoeken op het gebied van biologie, natuurkunde, scheikunde, informatica of archeologie op school gepresenteerd. Daaruit jij kan kiezen. Ongeveer vier dagdelen in de periode februari t/m mei zal je eraan werken. 17 juni presenteer je dan jouw onderzoek op school aan klasgenoten, docenten, ouders en wetenschappers. 27 mei krijg je nuttige tips voor het geven van een goede presentatie.

Dus: zit je in klas 2 of 3, wil je weten hoe een echt lab er van binnen uitziet, ben je nieuwsgierig hoe een wetenschapper te werk gaat, lijkt het doen van een eigen onderzoek aan nieuwe dingen je leuk?
Ga naar het vak ‘Science4U’ in IT’S, vul je gegevens in en omschrijf in maximaal 5 regels waarom wij jou zouden moeten uitkiezen om aan het project mee te mogen doen. Deadline voor aanmelden is vrijdag 8 januari 2016. Hierna krijg je van ons een e-mailtje of je geselecteerd bent om mee te mogen doen.
Vrijdag 22 januari 2016 is de startbijeenkomst.
Informatie bij meneer Van Ostaay en mevrouw Zantema via dit adres.