Nieuws_dec_2013
Science4U gaat weer van start | 20-12-2013

Jan van Ostaay en Gé de Munk (Science4U)
Science4U is de kans voor leerlingen uit klas 2 en 3 om een kijkje te nemen in de keuken van de wetenschap en er zelf een steentje aan bij te dragen. Een groepje van drie tot vier leerlingen doet samen met een 5e klasser een eigen onderzoek op een universiteit, onderzoeksinstituut of bedrijf. In de eerste bijeenkomst worden de diverse onderzoeken op het gebied van biologie, natuurkunde, scheikunde of aardrijkskunde op school gepresenteerd waaruit jij kan kiezen. Ongeveer acht middagen in de periode februari t/m april zul je eraan werken. Je onderzoek wordt afgesloten met een presentatie op school.

Dus: zit je in klas 2 of 3, wil je weten hoe een echt lab er van binnen uitziet, ben je nieuwsgierig hoe een wetenschapper te werk gaat, lijkt het doen van een eigen onderzoek aan nieuwe dingen je leuk? Ga naar het vak ‘Science4U’ in IT’S, vul je gegevens in en omschrijf in één zin waarom wij jou zouden moeten uitkiezen om aan het project mee te mogen doen. Deadline voor aanmelden is 10 januari 2014. Vrijdag 24 januari 2014 is de eerste bijeenkomst.

Informatie bij meneer van Ostaay of meneer de Munk: science4u@gymnasiumleiden.nl.