Nieuws_nov_2014
Science in Space | 27-11-2014

Isa den Ouden en Mirte van Egmond, klas 4
Deze week kwamen er veertien Duitse uitwisselingsstudenten uit Münster naar Leiden. De Duitse studenten sliepen thuis bij de Nederlandse leerlingen. Op het programma stonden een aantal astronomische lessen, maar er was ook tijd voor leuke dingen. Op zondag na aankomst van de Duitse leerlingen gingen we de stad verkennen in de vorm van een speurtocht. Daarna werd thuis gegeten bij de gastgezinnen en een film gekeken bij Jelle. De volgende dag was het tijd voor astronomie. In groepjes werden presentaties voorbereid en gegeven aan de rest van de groep. Na wat vrije tijd in de middag gingen we met z'n allen bowlen in Leiderdorp. Dinsdag gingen we naar de universiteit om zelf experimenten te doen en te luisteren naar de onderzoeken van studenten. Vervolgens gingen we naar het strand voor de beach challenge. Ondanks de kou was het toch erg leuk. 's Avonds aten we typische Nederlandse pannenkoeken en werd er een film gekeken bij Roos. De volgende dag na nog wat presentaties en een quiz was het voor de Duitse studenten al weer tijd om te vertrekken. We zagen ook de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse leerlingen. Zo klappen ze na presentaties niet in hun handen maar op de tafel. We hebben allemaal erg genoten van de uitwisseling en kijken nu al uit naar onze trip naar Münster!!!