Nieuws_mei_2010
Scholierenverkiezingen en verkiezingsdebat | 21-05-2010

Emma Boumans en Denise de Vos
Op 9 juni 2010 is het weer zover: iedere Nederlander van 18 jaar en ouder mag zijn stem uitbrengen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Als middelbare scholier hebben wij hierin natuurlijk nog niets te zeggen, omdat wij geen stemrecht hebben. Omdat wij weten dat jullie ook graag jullie mening willen laten horen, worden er op 7 juni a.s. scholierenverkiezingen gehouden. Op deze manier kunnen wij, als aankomend studenten, ook laten horen wat wij precies vinden van de studiefinanciering, hoe wij denken over de kilometerheffing en wat onze mening is over het drankgebruik of het downloadgedrag van de jeugd van tegenwoordig. Waar ligt precies de grens tussen vrijheid van meningsuiting en discriminatie? Hoever mogen mensen gaan in het naar buiten brengen van hun religie? Wat vinden wij van sommige bezuinigingen of juist bepaalde investeringen van onze overheid? Er is meer dan genoeg om over na te denken, te discussiëren en te stemmen!

Op woensdag 2 juni 2010 zal er een debatmiddag worden gehouden op onze school. Het debat zal worden georganiseerd op de locatie Socrates en zal plaatsvinden van 15.30 tot 17.00 uur. Leerlingen van beide locaties vanaf klas 3 zijn van harte uitgenodigd. Je kunt zelf laten weten welke thema’s jij aan de orde wilt stellen door via It’s de enquête in te vullen. Verschillende partijen zullen over de door ons gekozen thema’s hun standpunten laten horen. Uiteindelijk kunnen jullie dan op 7 juni laten horen, of jullie hetzelfde denken over Nederland als de 18+ers!

Namens de Verkiezingscommissie