Nieuws_mrt_2010
Sartre bezoekt onze school! | 08-03-2010

Sectie Frans
Na het bezoek van Molière in 2008 en Voltaire in 2009, hebben wij op 16 maart om 19.30 uur het genoegen Sartre te mogen ontvangen in ons nieuwe gebouw Socrates in het kader van het Pegasustheaterproject. Dit project wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd door de werkgroep Frans van het Pegasusproject (zelfstandige gymnasia) in samenwerking met Fabrice Dubusset, Marjolaine Pierré en Mathieu Dion van het Procédé Zèbre in Vichy.
Leerlingen van onze beide gebouwen hebben in november kennis gemaakt met de Fransen. In het ochtendgedeelte ontdekten zij in het Frans het leven en werk van Sartre en in het middaggedeelte kregen zij een Franstalige theaterworkshop.
Na een repetitieperiode onder begeleiding van mevrouw Schul, mevrouw Bouman en mevrouw Dory treffen de leerlingen de Fransen voor de tweede maal. Ditmaal repeteren zij op de locatie Socrates een hele dag met de Fransen om aan het eind van de dag samen met de acteur Mathieu Dion in de rol van Jean-Paul Sartre het stuk “ Les jeux sont faits” in het Frans op te kunnen voeren!
De leerlingen hebben hard gewerkt aan deze voorstelling en het belooft een bijzondere avond te worden.
Bij de voorstelling ontvangt u een programmaboekje met daarin de Franstalige tekst en een Nederlandse samenvatting.
Wij hopen u te mogen begroten bij onze voorstelling.
Dinsdag 16 maart 19.30 uur
Locatie Socrates (Nieuwe Marnixstraat 90, 2316 ES Leiden)