Nieuws_dec_2011
Rouwverwerking | 08-12-2011

Marjolein Asselbergs
In januari 2012 start ik weer met een cursus rouwverwerking. Mijn collega uit het vertrouwensteam, Jaap Toorenaar, zal mij hierbij helpen. De cursus  wordt gegeven voor leerlingen bij ons op school, die te maken hebben met het verlies van een (stief-)vader, moeder, broer of zus. Voor deelname maakt het niet uit, of je dierbare kort of lang geleden gestorven is.
Wij kunnen het verdriet niet wegnemen, maar het geeft rust en troost dat je niet de enige bent die op jonge leeftijd hier al mee te maken krijgt.  Op allerlei manieren gaat er aandacht naar wat jij te verwerken hebt.
We starten met een avond voor de ouders, waarop we een indruk geven van wat we gaan doen. Dan zijn er 5 of 6 avonden met de leerlingen. Bij de planning daarvan houden we rekening met toetsweken en examens; meestal zijn er leerlingen van klas 1 t/m klas 6 die meedoen.  De laatste avond is gedeeltelijk met de ouders samen om het geheel op passende wijze af te sluiten.
Indien mogelijk vragen we een eigen bijdrage van 150 euro.
Als je geïnteresseerd bent en  het prettig zou vinden iets meer te weten, is het mogelijk dat een ervaren leerling  je erover vertelt. Zes jaar hebben voormalig  docent Engels en vertrouwenspersoon Erna vd Werff en ik deze cursus gegeven en er lopen dus genoeg leerlingen rond, die hieraan mee hebben gedaan en je graag vertellen over hoe het  was. Voor de meesten van hen is het na de cursus makkelijker geworden over hun verlies te praten. Natuurlijk kun je ook bij Jaap Toorenaar of bij mij terecht voor meer informatie.
Als je je opgeeft,  gaan we sowieso  van tevoren  een gesprekje  voeren, waarin  je duidelijkheid kunt krijgen over waar je aan begint.
Heb je vragen of wil je je opgeven, stuur dan een mail naar:
m.j.e.asselbergs@gymnasiumleiden.nl
Graag voor de kerstvakantie reageren!
Marjolein Asselbergs
Docent Nederlands, vertrouwenspersoon, contextueel hulpverlener