Nieuws_mrt_2010
Romereis voor ouders | 04-03-2010

Jaap Toorenaar
Van 5 tot en met 14 augustus vindt de Romereis voor ouders voor de vijfde keer plaats wanneer genoeg mensen zich aanmelden. We hebben nog steeds ruimte voor 10 personen. Wanneer die zich niet melden, gaat de reis niet door omdat het dan te duur wordt per persoon. Wanneer u alsnog graag meegaat, meld u zich dan meteen aan onder RRVO2010@gmail.com.

Op maandag 8 maart vindt een volgende informatie-bijeenkomst plaats in Athena, Fruinlaan 15, aanvang 19.30. Jaap Toorenaar zal een inleiding houden over de geschiedenis van het Romeinse Rijk, gekoppeld aan de objecten die we gaan bezichtigen. Ook op die avond kan men zich nog aanmelden. Diezelfde avond wordt duidelijk of de reis kan plaatsvinden. Ook ouders van ingeschreven kinderen van groep 8 kunnen mee.

Een geschiedenis
Onze school biedt voor de vijfdeklassers elk jaar een busreis naar Rome en Florence aan: voor bijna alle leerlingen het absolute hoogtepunt van hun middelbare schooltijd. De begeleiders lichten elk jaar de ouders van de leerlingen in over die reis. In september 1994 liet een ouder zich na zo een voorlichtingsavond ontvallen dat we zoiets ook eens voor ouders zouden moeten organiseren. Kort en goed: In de zomer van 1996 vertrok een bus vol ouders naar Rome en Florence met twee docenten als gids. Deze culturele reis werd een geweldig succes vanwege de sfeer in de groep gekoppeld aan het culturele programma. Daarna vond deze reis nog drie keer plaats. De laatste keer was in 2007.

Romereis 2010
Voor aanstaande zomer, van 5 tot en met 14 augustus 2010, willen we ons eerste lustrum gaan vieren! Onder leiding van Mirjam Jansen (oud-docent Nederlands), Hans Ulrich (oud-docent geschiedenis) en Jaap Toorenaar (docent Klassieke talen) kunt u zich laven aan de culturele rijkdom van Florence en Rome.
De invulling is vergelijkbaar met die van een Romereis voor klas 5, alleen kiezen we voor een hotel in plaats van het charmante maar wel een beetje primitief klooster. We leiden u langs de culturele hoogtepunten uit de Romeinse oudheid, het vroege christendom, de renaissance en de barok. Voorafgaand aan de reis worden er op school enkele avonden gehouden waarop we niet alleen elkaar leren kennen, maar ook op luchtige wijze inleidingen in de genoemde fasen van de kunstgeschiedenis geven.

Jaap Toorenaar