Nieuws_mrt_2012
Residentie orkest | 02-04-2012

Jaap Toorenaar
Sinds 20 jaar regelt ons Stedelijk Gymnasium een buitengewoon goedkope mogelijkheid voor scholieren om kennis te maken met het klassieke muziekrepertoire van een groot symfonieorkest. Voor € 60,- kan elke leerling zes concerten bijwonen van het Residentie Orkest in Den Haag. De brochure voor het nieuwe seizoen is net binnen en er staan komend seizoen grote toppers uit de muziekliteratuur op het programma, zoals de vijfde symfonie van Tsjaikovski, het vioolconcert van Dvorak en Prokofjev (soliste Janine Jansen!), de zesde symfonie van Beethoven en “Petroesjka” van Stravinski. Voor de leerlingen wordt een optreden door de jonge Arthur Jussen met Mozarts 23e pianoconcert een topper. Ook onze zitplaatsen in de zaal zijn aantrekkelijk: we zitten voor deze spotprijs in de hoge publieksring achter het orkest en kijken dus onder de dirigent in de ogen, terwijl aan onze voeten het klankgeweld van het koper en het slagwerk losbarst.
Als ouders zelf ook zin krijgen, regelen we dat ook nog! Zij betalen dan de volwassenenprijs voor de derde rang (€ 112,50). In de abonnementsprijs zitten ook nog per concert twee consumpties inbegrepen. Wanneer leerlingen zich zonder ouders aanmelden, dan zorgen we dat er begeleiding is naar en van Den Haag CS (de Anton-Philipszaal ligt op loopafstand van Den Haag CS).
Klik hier voor het volledige programma en de concertdata. U kunt u en/of uw kind(eren) per e-mail aanmelden bij Jaap Toorenaar. Aarzel niet te lang met de aanmelding, want uiterlijk 10 mei wordt de definitieve bestelling verzonden.