Nieuws_nov_2012
PreGym is weer gestart! | 06-11-2012

Roos Danse (PreGymnasiumCollege)
Afgelopen vrijdag was de aftrap van het PreGymnasiumCollege 2012-2013. Onze PreGymMentoren uit klas 5 stonden klaar om een groep enthousiaste leerlingen van 21 verschillende scholen uit Leiden en omgeving te ontvangen. In de natuurkundeles stonden Felix Baumgartner en papieren cakevormpjes op het programma en in de les Klassieke Talen leerden de kinderen het Griekse alfabet. De komende maanden zullen de leerlingen op hun eigen scholen aan het werk gaan met de receptie van het klassieke verhalengoed en de Latijnse taal in onder andere de kinderboeken ‘Dissus’ en ‘Harry Potter’. Daarnaast zullen zij hun eerste practica uitvoeren uit het scheikunde-opdrachtboekje: ‘Rode kool met ei’. Wij wensen alle leerlingen veel plezier en kennis toe. We horen graag alle ervaringen op de slotbijeenkomst van 18 januari op de locatie Athena!