Nieuws-april-2014
Pre University diploma: acht gymnasiasten | 11-04-2014

Sven Kruizinga
Na anderhalf jaar lang een speciaal programma gevolgd te hebben aan de Universiteit Leiden, kregen acht gymnasiasten op donderdag 10 april hun Pre University-diploma. Het is niet makkelijk om toegelaten te worden tot dit uitdagende en prestigieuze project en het is eveneens een uitdaging om een halve dag per week academisch onderwijs te combineren met het gewone schoolwerk. Lotte Meester (6A), Viktoria Trautner (6A), Willem Kramers (6B), Nina van Sonderen (6B), Dimitri Geelhoed (6C), Hanneke Leegwater (6C), Ziena Abdulrahman (6H) en Fanny Mojet (6F) hebben glansrijk het programma doorlopen. De school is ontzettend trots op deze leerlingen en we willen hen van harte feliciteren met het behaalde diploma! Met hun onderzoek binnen het vakgebied van de sterrenkunde, Driedubbele dwalingen en intergalactische interacties, begeleid door professor Vincent Icke, behoorden Willem Kramers en Fanny Mojet ook nog tot de acht genomineerden voor de Jan Kijne onderzoeksprijs. Vierdeklassers met een gemiddelde cijfer van 8 of hoger en die toe zijn aan extra academische uitdaging in klas 5 en 6 kunnen contact zoeken met hun decaan. De aanmeldingsprocedure voor Pre University college start aan het einde van dit schooljaar. Meer informatie vind je via onze decanenwebsite.