Nieuws_jan_2011
Op weg naar het Lagerhuis | 26-01-2011

Saskia Hakkaart
Vrijdag 14 januari won het Stedelijk Gymnasium uit Leiden de provinciale voorronde van de scholierencompetitiewedstrijd "Op weg naar Het Lagerhuis".
De laatste ronde (de finale) ging tegen het Dalton Den Haag. Een niet geringe tegenstander. Dalton Den Haag ging afgelopen jaar namelijk met de beker naar huis, maar dit jaar werd het Dalton verslagen door het Stedelijk Gymnasium. Leerlingen uit klas 4, 5 en 6 deden mee aan de scholierencompetitie Op weg naar het Lagerhuis van de VARA. Het team won de eerste drie debatrondes en kwam zodoende in de finale terecht. De finale met het Dalton is te zien op de site van de provincie Zuid Holland. Een ronde bestaat uit een gesloten debat, een open debat en een een-op -een debat. Vooral in het een-op- een debat hebben Pim de Haan (klas 6) en Tina Pourjalili (klas 5) het fantastisch gedaan. Pim heeft drie een–op-een debatten gewonnen en Tina een. Pim als wel Tina hebben door hun overtuigingskracht, inhoudelijke sterke punten het debat hun richting op kunnen sturen. Klasse, wat zij hebben laten zien. En ook de andere teamleden hebben het fantastisch gedaan. Nu staat het team in de startblokken om te gaan voor de hoofdprijs, een reisje naar London! Om het Lagerhuis aldaar te bekijken. Maar eerst moeten de achtste finale (10 maart), de kwart finale (24 maart) en de halve finale(28 april) nog gewonnen worden. Deze finales worden in maart in het Werktheater in Amsterdam gehouden. De finale is in mei en wordt door de VARA op tv uitgezonden.