september_2012
Onze school was even roze! | 28-10-2012

Sabine te Rietstap
Op 11 oktober was het groot feest op onze school. Even lieten we onszelf en alle anderen zien dat wij tolerantie en roze koeken serieus nemen! De nationale ‘Coming-Out Day’ werd op onze school uitbundig gevierd met het dragen van roze kleding en het getrakteerd krijgen van roze koeken als blijk van waardering hiervoor. Op Athena werden 700 en op Socrates werden 500 halve roze koeken over twee pauzes in 9 minuten verdeeld. Op Socrates leek het zelfs sneller te gaan. Regenboogsnoepjes en roze dropjes waren de troostprijzen voor de laatkomers.
De school, de leerlingen en de docenten waren in roze gehuld en één leerling uit de zesde riep keihard in de hal ‘Ik word hier zo vrolijk van!’. Dat was nou precies onze bedoeling, dat het een vrolijke en leuke dag zou worden waarop we verschillen tussen mensen vieren en er gezellig een koekje bij weghappen. Toen de koek op was waren er op beide vestigingen knallende hits te horen als ‘This is my life’, ‘Ich bin wie du’ en natuurlijk werd er driftig gedanst op ‘YMCA’.
Mocht je na deze dag vragen hebben, opmerkingen willen maken, verbeteringen willen voorstellen (en we verwachten intelligenter advies dan: ‘Meer roze koeken’) andere acties op touw willen zetten: mevrouw te Rietstap, meneer Wijchers en mevrouw Reinders horen het graag van jullie.  Mocht je na deze dag met iemand willen praten dan zijn zij alle drie natuurlijk bereid om te luisteren en wil je dat niet bij hen dan is er het vertrouwensteam waar je contact mee zou kunnen zoeken.

Hier kun je een Socrates-filmpje zien.
De foto's staan inmiddels op Its.