Nieuws_juni_2012
Olga van Bokhorst: brons Biologie Olympiade | 25-06-2012

Marije Willemsen
Begin juni kwamen negentien finalisten, vijfde- en zesdeklassers van het VWO, bijeen in Wageningen bij gastheer Wageningen University. In de voorrondes hadden zij al ruim 9000 andere deelnemers achter zich gelaten. Olga van Bokhorst uit klas 6 was hier ook bij!
Het was een week (!) van ontdekkingen. Er werd geleerd over kietelende transposons, het vruchten- en zadenpracticum was bijzonder smaakvol, net als het statistiekcollege, waarin zakken M&Ms onderzocht werden, en de wortelknolletjes uit de leerboeken bleken ook in het wild makkelijk te vinden.
Helaas is het Olga niet gelukt om een plek te veroveren in het team dat Nederland in Singapore gaat vertegenwoordigen. Toch heeft zij een geweldige prestatie geleverd door twee zware voorrondes te doorstaan, en heeft zij een spannende week vol biologie meegemaakt die werd bekroond met een bronzen medaille. Gefeliciteerd!