Nieuws_dec_2011
NOS op school | 13-12-2011

Rogier Nell
Het is vrijdag 2 december als een groep leerlingen uit klas 5 (en een enkeling uit klas 6) de hoofdingang van locatie Athena betreden. Niets bijzonders, zou u denken. Toch wel! Sjouwend met camera's, geluidsrecorders, microfoons, laptops met audio- en videobewerkingssoftware en tassen met grijs-rode NOS-letters, stappen de leerlingen, in goed gezelschap van een X-tal bekende NOS-medewerkers, de school binnen. O.a. Matijn Nijhuis (radio-nieuwslezer), Marieke de Vries (tv-verslaggever) en Martijn Bink (tv-verslaggever) brachten in het kader van het thema Massamedia van het vak maatschappijleer een bezoek aan onze school om aan een geïnteresseerde groep leerlingen van beide locaties, een workshop radio- of tv-maken te geven.
Aan de hand van een goed gevuld dagprogramma werden vrijwel alle journalistieke taken van de NOS als nieuwsvoorzienende omroep belicht; er werd nieuws verzameld en gecontroleerd op waarheid, er werden verslaggevers met camera en microfoon op pad gestuurd, er werden nieuwsblokken geschreven en gepresenteerd, sportverslagen gemaakt, radio- en tv-items gemonteerd en tot slot: vol bewondering gekeken en geluisterd naar ieders tv- of radio-uitzending.

Inmiddels zijn we ruim een week verder, maar nog steeds wordt er nagepraat en ook nagelachen om alle gemaakte reportages en verslagen, die inmiddels via deze link zijn terug te vinden.

Nogmaals dank ik, namens de gehele groep van deelnemende leerlingen, zowel mevrouw Hakkaart voor de geweldige organisatie, als zeker ook de NOS voor een prachtig en leerzaam dagje journalistiek!