Nieuws_jun_2013
Nationale Scheikunde Olympiade | 30-06-2013

Gé de Munk (scheikunde)
Woensdag 12 juni was de prijsuitreiking van de Nationale Scheikunde Olympiade in het Gouvernementshuis in Maastricht. Onze school heeft de scholenprijs van de Nationale Scheikunde olympiade gewonnen. Wij hadden de meeste kandidaten, 32 maar liefst, bij de beste 15% (470 leerlingen). In de tweede ronde van 60 leerlingen waren 6 leerlingen van ons vertegenwoordigd. Tot de landelijke finale in Limburg met de beste 20 leerlingen wist Coen van Gruijthuijsen uit 5A door te dringen. Een geweldige prestatie waar we trots op mogen zijn. De finale duurde een hele week en werd georganiseerd door chemiereus SABIC op de chemiecampus Chemelot in Limburg waar verschillende innovatieve scheikunde bedrijven gevestigd zijn. Hij heeft daar de aanmoedigingsprijs gewonnen. Onze school was ruim vertegenwoordigd in de subtop. Het moge duidelijk zijn wat onze ambities voor volgend jaar zijn en hopen dat Coen er dan weer bij is.