Nieuws_nov_2017
Naar de opera! | 06-11-2017

Otto van Dijk en Elise Bouman
Reis je ook graag af naar Florence ten tijden van de Renaissance? Wil je weten wat koopman Simone doet als hij zijn vrouw Bianca thuis aantreft met de Florentijnse koopman Bardi? En wat doet de familie van de pas overleden rijke koopman Donati om te voorkomen dat hij zijn vermogen nalaat aan een klooster? Wil je weten hoe het is om als zanger een avond onversterkt op een podium te zingen? Hoe is het om als musicus in een orkestbak te zitten en nooit iets van de voorstelling te kunnen zien?
We zijn weer opzoek naar enthousiaste Kultur- en muziekliefhebbers. We kunnen met 30 bovenbouwleerlingen een bezoek brengen aan een workshop (’s middags) en een voorstelling (’s avonds) van de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Mooi voor je bucket list -maar nog beter- een opmaat voor een rijk volwassen leven.

Welke voorstelling?
Eine Florentinische Tragödie en Gianni Schicchi: een pysychothriller tegenover een komedie.
Wat de totaal verschillende korte opera’s verbindt is de stad Florence en het thema ‘rijkdom versus liefde’. Beide opera’s duren een uur. Ze worden uitgevoerd door de Nationale Opera, het toonaangevende operagezelschap van Nederland.
Meer informatie, klik hier.

Wanneer?
Vrijdag 24 november.

Waar?
Amsterdam in het Muziektheater (in de volksmond De Stopera).

Tijden
Verzamelen Leiden CS: 12.55 uur.
Vertrek: 13:08 uur Leiden CS Spoor 4a.
Aanvang workshop: 14.30 uur (einde 17.00 uur).
Aanvang voorstelling: 20.00 uur (einde omstreeks 22.30 uur).
Aankomst Leiden CS omstreeks 00:00 uur.

Met wie gaan we?
In eerste instantie met bovenbouwleerlingen die muziek in het profiel hebben. Bij een overschot aan enthousiasten volgt een loting. Aanmelden
Aanmelden verloopt via schoolmail. Geef je op vóór maandag 13 november 17.00 uur!

Op woensdag 15 november lees je voor 13.30 uur via je schoolmail of je tot de gegadigden behoort.

Kosten
Een retourtje Leiden-Amsterdam en een voedzame maaltijd naar eigen keuze te Amsterdam.
Toegangskaartje en deelname aan de workshop worden door school vergoed.