Nieuws-juli-2014
Montesquieu certificaat | 30-06-2014

Saskia Hakkaart
Onlangs heeft een klein aantal vijfdeklassers het Montesquieu certificaat behaald. Zij hebben een extra programma gevolgd gerelateerd aan het vak maatschappijleer. Het Montesquieu project is een initiatief van de sectie maatschappijleer in nauwe samenwerking met het Montesquieu instituut. Een gerenommeerd instituut op het gebied van politiek en recht. Het project bestond uit het bezoeken van lezingen en debatten buiten school. Deze lezingen en debatten worden georganiseerd door Pro Demos en het Montesquieu instituut en zijn vooral gericht op wetenschappers, politici, journalisten en mensen die werkzaam zijn op het gebied van strafrecht en criminaliteit. Onze leerlingen vormen de eerste groep leerlingen uit het VO, die deze debatten bijgewoond hebben. Daarnaast hebben leerlingen zelf debatten en lezingen georganiseerd. De scholierenverkiezingen en het grote Gemeenteraadsdebat in maart werden volledig door deze leerlingen georganiseerd. Op 17 juni werden vier lezingen gegeven voor de gehele klas 5. Thema's van de lezingen waren de Oekraine, privacy op internet, oorlogsrecht en etnisch profilering. Het merendeel van de lezingen werd met lof ontvangen, ondanks het feit dat ze op het 8e uur vielen en niet verplicht waren.
Anoek Dekking, Florence Schaatsbergen, Minke van Schaik, Beatrijs Hartman, Brechtje Stam, Aimaia de Roode Jauregi, Aimee Rinkel, Lili Szuhai en  Hanna Blom worden door de sectie maatschappijleer van harte gefeliciteerd met het behalen van dit certificaat.