Nieuws april_2018
MNFU 2018 | 19-04-2018

Siri den Boer, Phebe Goedhart en Phebe Cordewener
Het weekend van 23 tot 25 maart hebben 11 leerlingen van Socrates en Athena deelgenomen aan de MFNU in Den Haag (veel Fransen konden dit niet uitspreken). Dit was de 14e keer dat dit wordt georganiseerd. MFNU staat voor Modèle francophone des Nations unies. In dit weekend doen leerlingen uit allerlei verschillende landen, voornamelijk Franstalige landen, de debatten van de Verenigde Naties na. Het thema van dit jaar was milieu. Er is gepraat over vervuiling, opwarming van de aarde en ziektes die verergeren door milieuverandering, dit gebeurde allemaal in het Frans. Het is een echte uitdaging, drie dagen lang in een totaal Frans milieu. Vrijdagochtend vertrokken we met z’n allen vanuit Leiden naar Den Haag Centraal, daar aangekomen namen we de tram, die helemaal vol zat met andere deelnemers, naar het Kurhaus, hier vond in een mooie zaal de openingsceremonie plaats waar de optredens en de vlaggenceremonie erg leuk waren. Vanuit daar zijn we naar het Vincent van Gogh college gegaan, waar voor de deelnemers het lobbyen begon en de vertalers alvast konden beginnen met vertalen van stukjes uit de Canard, het blad van de MFNU. Op zaterdag begon het debatteren in de verschillende comités. Na een lange dag en een heerlijke warme lunch, gingen we weer naar huis. Voor sommigen was deze dag echter nog niet beëindigd, zij gingen eerst gezamenlijk uit eten en daarna naar het MFNU-feest. Op zondag sloten we het weekend af met de sluitingsvergadering en ceremonie, waar alle uiteindelijke beslissingen van de comités werden besproken en alle belangrijke mensen werden bedankt. Het was een leerzaam en gezellig weekend!
Linkje naar de aftermovie.