Nieuws_jan_2015
Merel behaalt C1-niveau Frans | 02-02-2015

Sectie Frans
In december 2014 heeft Merel van der Meulen, klas 6, het Franse staatsexamen DALF afgelegd op C1-niveau. Veel van onze leerlingen met Frans in hun pakket doen het DELF-examen (Diplôme des Etudes en Langue française). Zij sluiten hiermee hun opleiding Frans op de middelbare school af met een internationaal erkend certificaat op B1 of B2 niveau. Merel ging echter een stapje verder, en waagde een poging het Diplôme approfondi de langue française op C1-niveau: de verdieping dus! Voor dit examen is Merel afgereisd naar het Institut français in Amsterdam waar ze examen moest doen in de vier vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Vandaag is de uitslag binnengekomen: van de in totaal te 100 te behalen punten, heeft Merel 73.50 punten behaald! Dit betekent dat zij vanaf nu overal mag aangeven dat zij Frans spreekt op near-native niveau! En dat voor een 100% Nederlandse! De hele sectie Frans is ontzettend trots op Merel en feliciteert haar met dit prachtige resultaat! Bravo!