Nieuws-mei-2014
Maatschappijleerdag | 17-05-2014

Ani Grigorian
Op donderdag 8 mei zijn alle vijfdeklassers op een maatschappelijke ontdekkingsreis geweest. De leerlingen konden zich opgeven om instanties te bezoeken, die hen interesseerden. Uiteindelijk hebben ze op 8 mei een bezoek gebracht aan een rechtbank, het Openbaar Ministerie, een advocatenkantoor, een uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers, een asielzoekerscentrum, een fotografie- en journalistiekworkshop, kamp Vught, kamp Westerbork en de gevangenis. Een grote groep meiden had zich opgegeven voor een multiculturele dag in Den Haag. Een moskee, een Hindoetempel, de Joodse buurt en een Turkse hammam zijn bezocht door de dames met als afsluiter een hennaworkshop waarbij de handen prachtig versierd zijn met hennakunst. De reacties waren zeer positief. De leerlingen hebben veel gezien en geleerd. Veel indrukken verkregen en hopelijk zullen de ervaringen van deze dag bijdragen aan een verbreding van hun beeld van de maatschappij.