Nieuws_mrt_2010
Maatschappelijke stage Stedelijk Gymnasium | 29-03-2010

Saskia Hakkaart (stagecoördinator)

Afgelopen zaterdag heeft een dertigtal leerlingen van het Stedelijk Gymnasium een bijdrage geleverd aan de nationale vrijwilligersdag. In heel Nederland is een groot aantal vrijwilligers voor tal van organisaties aan de slag gegaan.
Onze leerlingen hebben via de maatschappelijke stage een bijdrage geleverd aan deze dag. Zij hebben geholpen bij het opknappen van de speeltuin het Maredijkje, voorbeeldhutten gebouwd in park Cronesteijn en geholpen bij de muziekbingo in verzorgingstehuis Haaghwijk. Onze leerlingen hebben zich met veel enthousiasme ingezet voor de activiteiten.
Volgens de begeleider van het MEC (Milieu educatie Centrum) deden onze leerlingen het erg goed.  “ De jongeren waren eigenlijk heel fanatiek: ze wilden doorgaan als ik ze een pauze aan bood en om 14.00 uur wilden ze al helemaal niet stoppen: ze wilden/moesten nog even de hut afmaken.........”, aldus Jack van het MEC.
De leerlingen die bezig waren met de hutten en het schoonmaken van het speeltuintje lieten zich niet weerhouden door de regen van afgelopen zaterdag. De leerlingen die hielpen bij de muziekbingo deden het erg goed. Ze hielpen met het serveren van een hapje en een drankje en hielpen met de muziekbingo. De oudere mensen waren erg blij met de komst van de leerlingen. Toch zei een oude dame dat ze graag eens naar buiten zou willen. “ik zou zo graag weer eens de zon op mijn huid willen voelen.” Ik hoop dat wij dit in de komende maanden met de maatschappelijke stage kunnen waarmaken.