Nieuws_mrt_2013
Lotte Meester wint Taalkunde Olympiade | 15-03-2013

Sven Kruizinga
‘Ben jij de volgende winnaar?’ stond prominent op de promoposters van de Taalkunde Olympiade, die vorige maand plaatsvond in Leiden. Lotte Meester uit klas 5A kan daar nu een volmondig ‘ja’ op antwoorden. Zij behaalde de hoogste score en mag nu namens Nederland naar de Internationale Taalkunde Olympiade in Manchester.

Uit het hele land waren meer dan honderd middelbare scholieren naar Leiden afgereisd om zich op hun vrije zaterdag vast te bijten in taalkunde logische problemen. Of het nu om Chinees, Hottentots of gewoon Nederlands gaat, met logisch redeneren en enig taalkundig inzicht dienden de deelnemers zich uit ieder vraagstuk te redden. Van de 60 punten wist Lotte er 45,6 te behalen. Daarmee was ze de winnaar. Er deden nog meer leerlingen van onze school mee. Ook zij hebben verdienstelijke resultaten gehaald op deze pittige Olympiade! De complete uitslag vind je hier. Een impressie van de dag zelf kun je hier lezen. Zelf eens een opgave proberen? Oefenproblemen treft je hier aan. Volgend jaar is er weer een editie. Inschrijven kan in januari.